Verjaardagstaart #26
Lucky 26! Voor mijn verjaardag kon een fantastische verjaardagstaart natuurlijk niet ontbreken. Ik heb mijzelf dit jaar uitgesloofd door een vijf laagse taart te maken. Met een bittertje een zuurtje en natuurlijk kon het zoetje ook niet ontbreken.
Ingrediënten (8 personen):
laag 1: Amandel cake bodem
– 150g amandelmeel
– 100g boter
– 100g suiker
– 3 eieren
Laag 2: chocolademousse
– 200g chocolademousse
Laag 3: Lemon curd
– 75 g custardpoede
– 195 g fijne kristalsuike
– 3 citroenen, rasp en sap
– 300 ml koud water
– 80 g koude ongezouten roomboter, in blokjes gesnede
– 4 eidooiers
Laag 4: Frambozenroom
– 200g slagroom
– 250g marscarpone
– 150g fijne suiker
– 200g diepvries frambozen
Laag 5: Merengues
– 2 eiwitten
– 150g poedersuiker
Kookbenodigdheden:
– Bakblik ø18cm
– Zeef
– Mixer
– Heel veel schalen