Verjaardagstaart #26

Lucky 26! Voor mijn verjaardag kon een fantastische verjaardagstaart natuurlijk niet ontbreken. Ik heb mijzelf dit jaar uitgesloofd door een vijf laagse taart te maken. Met een bittertje een zuurtje en natuurlijk kon het zoetje ook niet ontbreken.

Ingrediënten  (8 personen):

laag 1: Amandel cake bodem

–      150g amandelmeel

–       100g boter

–       100g suiker

–       3 eieren

 

Laag 2: chocolademousse

–       200g chocolademousse

 

Laag 3: Lemon curd

–        75 g custardpoede

–        195 g fijne kristalsuike

–        3 citroenen, rasp en sap

–       300 ml koud water

–        80 g koude ongezouten roomboter, in           blokjes gesnede

–         4 eidooiers

 

Laag 4: Frambozenroom

–      200g slagroom

–      250g marscarpone

–      150g fijne suiker

–      200g diepvries frambozen

 

Laag 5: Merengues

– 2 eiwitten

– 150g poedersuiker

 

Kookbenodigdheden:

–      Bakblik ø18cm

–       Zeef

–       Mixer

–       Heel veel schalen

Meer Loutjes recepten…

Koko Choco Loco
Koko Choco Loco

Omdat chocolade alles gewoon beter maakt! Al zijn deze kokoskoekjes ook heerlijk zonder de choco dip, vind ik de combi heerlijk.
Serveer het bij de thee of koffie en je hebt een heerlijke koekje om even bij weg te dromen.

Lees meer
Lemon Curd
Lemon Curd

When life gives you.. nee, zo catchy ga ik dit recept niet binnen. Toch is dit basis recept voor lemon curd eentje op je vingers bij af te likken! Je kan het gebruiken voor taarten, toetjes, cupcakes, scones of gewoon om heerlijk om zo los op te peuzelen.

Lees meer
Creme brûlée cheesecake
Creme brûlée cheesecake

Twee van mijn favoriete toetjes samengevoegd in één! Het kost even wat tijd en aandacht, maar door het smeuïge van de cheesecake en het knapperige suikerlaagje van de crème brûlée krijg je; THE BEST OF BOTH! De crème brûlée cheesecake.

Lees meer