Lemon curd

When life gives you lemons.. Nee, zo catchy ga ik dit recept niet binnen. Toch is dit basis recept voor lemon curd zeker eentje op je vingers bij af te likken! Je kan het gebruiken voor taarten, toetjes, cupcakes, scones of gewoon om heerlijk om zo los op te peuzelen.

Ingrediënten :

 

 –     2 citroenen (rasp + sap) 

–      125g boter

–      2 eieren 

–      125g kristalsuiker 

–      2el maizena

 

 

 

 

 

 

 

lemon2
lemon3
Bereiding:
  1.     Maak de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen. Pers vervolgens de citroenen uit en haal het citroensap even door een zeefje.
  2.     Dit recept maak je au bain marie. Zet hiervoor een grote kom bovenop een pan met een laagje kokend water.
  3.     Doe de boter, suiker, citroensap en rasp in de kom. Laat dit samen smelten.
  4.     Klop de eieren in een andere kom door elkaar. Zodra het mengsel is gesmolten en de suiker is opgelost, voeg je beetje voor beetje de eieren toe. Blijf ondertussen goed roeren. Het duurt nog ongeveer 10-20 minuten voordat de lemon curd de juiste dikte heeft (van vla). Vergeet niet om ondertussen te blijven roeren. Als de lemon curd de juiste dikte heeft, zet je het vuur uit.
  5.      Giet de lemon curd in een kom of een diep bord. Leg wat vershoudfolie op de curd en zet in de koelkast. Laat het een paar uur afkoelen zodat het verker kan indikken.
  6. Zodra de lemon curd is afgekoeld kan je hem gebruiken voor je recept.

Bewaartip: In een jampotje of andere afsluitbare pot kan je de lemon curd makkeliijk een week bewaren in de koelkast en in de vriezer nog langer!

 

Meer Loutjes recepten…

Koko Choco Loco
Koko Choco Loco

Omdat chocolade alles gewoon beter maakt! Al zijn deze kokoskoekjes ook heerlijk zonder de choco dip, vind ik de combi heerlijk.
Serveer het bij de thee of koffie en je hebt een heerlijke koekje om even bij weg te dromen.

Lees meer
Verjaardagstaart #26
Verjaardagstaart #26

Lucky 26! Voor mijn verjaardag kon een fantastische verjaardagstaart natuurlijk niet ontbreken. Ik heb mijzelf dit jaar uitgesloofd door een vijf laagse taart te maken. Met een bittertje een zuurtje en natuurlijk kon het zoetje ook niet ontbreken.

Lees meer
Creme brûlée cheesecake
Creme brûlée cheesecake

Twee van mijn favoriete toetjes samengevoegd in één! Het kost even wat tijd en aandacht, maar door het smeuïge van de cheesecake en het knapperige suikerlaagje van de crème brûlée krijg je; THE BEST OF BOTH! De crème brûlée cheesecake.

Lees meer