Koko Chocoloco
Omdat chocolade alles gewoon beter maakt! Al zijn deze kokoskoekjes ook heerlijk zonder de choco dip, vind ik de combi heerlijk.
Serveer het bij de thee of koffie en je hebt een heerlijke koekje om even bij weg te dromen.
Ingrediënten :
– 200g kokos rasp
– 50g boter
– 2 eiwitten
– 100g suiker
– 100g melk chocolade (witte of puur kan natuurlijk ook)
Benodigdheden :
– Mixer
– Mengkom


Bereiding:
- Maak de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen. Pers vervolgens de citroenen uit en haal het citroensap even door een zeefje.
- Dit recept maak je au bain marie. Zet hiervoor een grote kom bovenop een pan met een laagje kokend water.
- Doe de boter, suiker, citroensap en rasp in de kom. Laat dit samen smelten.
- Klop de eieren in een andere kom door elkaar. Zodra het mengsel is gesmolten en de suiker is opgelost, voeg je beetje voor beetje de eieren toe. Blijf ondertussen goed roeren. Het duurt nog ongeveer 10-20 minuten voordat de lemon curd de juiste dikte heeft (van vla). Vergeet niet om ondertussen te blijven roeren. Als de lemon curd de juiste dikte heeft, zet je het vuur uit.
- Giet de lemon curd in een kom of een diep bord. Leg wat vershoudfolie op de curd en zet in de koelkast. Laat het een paar uur afkoelen zodat het verker kan indikken.
- Zodra de lemon curd is afgekoeld kan je hem gebruiken voor je recept.
Bewaartip: In een jampotje of andere afsluitbare pot kan je de lemon curd makkeliijk een week bewaren in de koelkast en in de vriezer nog langer!